Formula 1 – Σαουδική Αραβία: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι θα δούμε τα πρώτα δοκιμαστικά

Χωρίς διακοπή μετά την πρεμιέρα, η Formula 1 μεταφέρεται στην άλλη πλευρά της αραβικής χερσονήσου και στο λιμάνι της Τζέντα για το δεύτερο τριήμερο της σεζόν και το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Με το Ραμαζάνι να ξεκινάει στις 10 Μαρτίου, οι ιθύνοντες του αγώνα ζήτησαν τη μεταφορά του προγράμματος κατά μία ημέρα νωρίτερα, κάτι που επικυρώθηκε από την FIA. Πάντως παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα μεταφέρθηκε κατά μία ημέρα νωρίτερα, οι ώρες είναι πανομοιότυπες με τις αντίστοιχες περσινές. Οι πρώτες διαδικασίες γίνονται περίπου την ώρα της δύσης του ηλίου ενώ οι απογευματινές, συμπεριλαμβανομένων των κατατακτήριων και του αγώνα, θα γίνουν και πάλι υπό το φως των προβολέων, σε ένα ακόμη αρκετά εντυπωσιακό σκηνικό.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας:

Πέμπτη 7 Μαρτίου

FP1: 15:30-16:30 (ANT1+ – F1TV)
FP2: 19:00-20:00 (ANT1+ – F1TV)

Παρασκευή 8 Μαρτίου

FP3: 15:30-16:30 (ANT1+ – F1TV)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 19:00-20:00 (ANT1+ – F1TV)

Σάββατο 9 Μαρτίου

Αγώνας: 19:00 (ANT1+ – F1TV)

Αποκλειστικά στον ANT1+ όλοι οι αγώνες

Όπως και πέρσι, έτσι και για το 2024, ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1. Η αλλαγή για τη φετινή χρονιά είναι ότι όλες οι διαδικασίες του τριημέρου θα προβάλλονται αποκλειστικά από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1+.

Μετά την εξαίρεση του Μπαχρέιν, οι αγώνες θα προβάλλονται στο ελεύθερο κανάλι μόνο σε μαγνητοσκόπηση, το GP της Σαουδικής Αραβίας θα μεταδοθεί στις 23:00 το βράδυ από τον ΑΝΤ1. Φυσικά, υπάρχει κι η επιλογή της ΟΤΤ πλατφόρμας της Formula 1, το F1TV, το οποίο θα έχει, μέσω συνδρομής, κάθε session του τριημέρου, με αποκλειστικά onboard πλάνα και ξεχωριστές επιλογές μετάδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τζέντα θα γίνει ο δεύτερος αγώνας της Formula 2, όπως και της πρεμιέρας της F1 Academy, επίσης με κάλυψη των αγώνων, αλλά και των κατατακτηρίων της F2, από το Ant1+ και όλου του προγράμματος από το F1 TV.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix Αυστραλίας το τριήμερο 22-24 Μαρτίου από την παραδοσιακή πίστα στους δρόμους γύρω από την λίμνη του Albert Park της Μελβούρνης.