Τι επιλογές κάνουν τα ξένα funds στα ακίνητα που αγοράζουν στην Ελλάδα – Το ενδιαφέρον που υπάρχει από εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων της Μέσης Ανατολής
Σε ποιες περιοχές αγοράζουν ακίνητα ξένα funds, θεωρώντας ότι συνιστούν ευκαιρία, ενόψει της γενικότερης ανάκαμψης του real estate στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια; Με βάση την εμπειρία της Αττικής, εκτός κέντρου κυρίως, σε ανερχόμενες γειτονιές, που δίνουν μια καλή αφορμή για να τοποθετηθεί κανείς από πλευράς προοπτικών.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Καλλιθέας στην Αθήνα, αλλά προς τα όρια του Συνεδριακού Κέντρου «Σταύρος Νιάρχος». Επίσης στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του Ελληνικού. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες, τις οποίες, ι έχοντες ρευστότητα, σπεύδουν να αξιοποιήσουν. Υπάρχουν πάντα βέβαια και οι κλασικές περιοχές του κέντρου και της Ακρόπολης. Όμως αυτές θεωρούνται και είναι πλέον πιο ακριβές. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί και κάτι ακόμα.
Ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τελευταία, υπάρχει κι από εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων της Μέσης Ανατολής. Κι αυτό γιατί για λόγους ασφαλείας, πολλές από αυτές ετοιμάζονται να μετακινηθούν από εκεί.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον υπάρχει και για χώρους – έκπληξη. Που δεν τους περιμένει κανείς, αλλά προκύπτουν στην πορεία. Όπως για παράδειγμα αυτός στον Υμηττό, στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ, όπου θα μεταφερθούν εννιά υπουργεία. Πρόκειται για μεγάλη έκταση 160 στρεμμάτων, η οποία θα πάρει μεγάλη αξία, τόσο η ίδια όσο και οι όμορες περιοχές. Αξία επίσης θα πάρουν τα ακίνητα όπου στεγάζονται σήμερα τα υπουργεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ερημώσουν. Μπορείτε να φανταστείτε, για παράδειγμα, κεντρικότερο ξενοδοχείο από το κτίριο του σημερινού υπουργείου Οικονομικών ή εκείνο του υπουργείου Εσωτερικών;