Θεσσαλονίκη: Με ημιμαραθώνιο και άλλους τρεις αγώνες έρχεται δυναμικά το 7ο Olympic Day Run

Ο ημιμαραθώνιος δρόμος εντάσσεται για πρώτη φορά στο Olympic Day Run της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να διεξαχθεί για έβδομη φορά στην πόλη, το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, 2024. Φέτος, οι διαδρομές φτάνουν και σε περιοχές του δήμου Καλαμαριάς, εγκαινιάζοντας μία σύμπραξη των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς σε θέματα αθλητισμού.

Όπως διατυπώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ενόψει της διοργάνωσης του 7ου Olympic Day Run στη Θεσσαλονίκη, στο Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης, κεντρικός στόχος του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος είναι η ανάδειξη των ολυμπιακών αξιών.

Ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «ο αθλητισμός έχει ξεχωριστό κεφάλαιο στη Θεσσαλονίκη, που μπορεί να το χάνουμε κάποιες φορές αλλά έχει ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να βγει από αυτή τη δρομική και πολιτιστική δραστηριότητα είναι οι αξίες του ολυμπιακού κινήματος. Τις έχουμε ανάγκη όλοι μας. Δεν περιορίζεται η διοργάνωση στα όρια ενός αθλητικού γεγονότος. Αυτή η πόλη μπορεί να κάνει πολλά πράγματα συνεργατικά. Υπάρχει διάθεση, ευαισθησία και θέληση για συνεργασία από τον δήμο Καλαμαριάς για θέματα που αφορούν στον πολιτισμό και στον αθλητισμό».

 

Παρούσα στην συνέντευξη Τύπου ήταν και η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, καθώς οι διαδρομές των αγώνων θα περνούν και από περιοχές του συγκεκριμένου δήμου, για πρώτη φορά.

«Μεγάλη χαρά για τον δήμο Καλαμαριάς, να συνδιοργανώσουμε αυτό το εξαιρετικό αθλητικό γεγονός και να βάλουμε τις βάσεις για το αθλητικό γεγονός του χρόνου. Είναι το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός στην Καλαμαριά. Κοινή πεποίθηση με τον Στέλιο Αγγελούδη ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να ενώσει δυνάμεις και να κάνει ένα rebranding. Να αναδείξει την ταυτότητά της. Μπαίνει η βάση μιας συνεργασίας που θεωρώ ότι μπορεί να είναι εποικοδομητική για αυτήν την πόλη», επισήμανε χαρακτηριστικά η κα. Αράπογλου.

 

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Ουδατζή, επισήμανε πως το 7o Olympic Day Runμπορεί και πρέπει να ανεβάσει την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο ολυμπιακό χάρτη και «να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε ένα μοναδικό ολυμπιακό, αθλητικό, τουριστικό προϊόν. Θέλουμε ο αγώνας αυτός να μπει στο παγκόσμιο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων δρόμου που φέρουν τον τίτλο Olympic Day Run», είπε.

«Του χρόνου τέτοιον καιρό θα έχουμε ένα μεγάλο αθλητικό νυχτερινό γεγονός»

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε και στην κοινή διοργάνωση με τον δήμο Καλαμαριάς το 2025, ενός νέου δρομικού γεγονότος, το City Marathon, που θα είναι ένας νυχτερινός μαραθώνιος σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

«Ξεκινά ο σχεδιασμός ακόμα ενός μεγάλου αθλητικού δρώμενου, του City Marathon. Του χρόνου τέτοιον καιρό θα έχουμε ένα μεγάλο νυχτερινό γεγονός, με την αθλητική κοινότητα να συμμετέχει στον σχεδιασμό της διοργάνωσης. Η πόλη μπαίνει σε τροχιά αθλητικής εξωστρέφειας, έχετε να δείτε πολλά ακόμα να γίνονται. Σε αυτήν προσπάθεια έχω συνοδοιπόρο και υποστηρικτή μία σημαντική συνάδελφο, τη Χρύσα Αράπογλου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες του 7ου Olympic Day Run

Η διοργάνωση περιλαμβάνει για φέτος, πρώτη φορά, τέσσερις διαδρομές. Είναι η παρθενική εμφάνιση του ημιμαραθωνίου, ο αγώνας των 10km, των 5km και του 1,5km για μικρά παιδιά.

Η αφετηρία όλων των διαδρομών θα είναι η Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με τους δρομείς να επιστρέφουν στο ίδιο σημείο για τον τερματισμό τους, εκτός από τη διαδρομή του 1,5km, που θα τερματίζει στην Αριστοτέλους.

Οι εγγραφές στο 7ο Olympic Day Run είναι σε εξέλιξη και θα είναι ανοιχτές έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, η εκπρόσωπος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Φωτεινή Βαβάτση καθώς και άλλων φορέων που συμβάλλουν στη διοργάνωση των αγώνων.