Βουλγάρικο μέσο ενημέρωσης έκανε δικιά του κατάταξή για το καλύτερα beach bar στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Η Κασσάνδρα, που είναι το όνομα του πρώτου βραχίονα της χερσονήσου της Χαλκιδικής eίναι ένα από τα μέρη που γνωρίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε επενδύσεις από όλη την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Αυτό δείχνουν τα αναλυτικά στατιστικά του υπουργείου Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

Αυτός ο βραχίονας, που στην πραγματικότητα είναι νησί καθώς συνδέεται μόνο με μια γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα, είναι το μέρος που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στη Χαλκιδική και οι λόγοι για αυτό είναι πολύ. Όπως, ίσως, στην πρώτη θέση είναι το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι επισκέψιμη για όλο το χρόνο, και όχι απλώς για διακοπές το καλοκαίρι. Παράλληλα, εδώ βρίσκονται μερικά από τα πιο μοντέρνα και ελκυστικά beach bar σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η MEDIAMALL παρουσιάζει την κατάταξή της για τα 5 καλύτερα beach bar στην Κασσάνδρα:

  1. «Μαμαλούκα»

Το “Mamalouka” είναι ένα κομψό beach bar που βρίσκεται στην αρχή του τουριστικού χωριού Πευκοχώρι. Πολλοί Βούλγαροι το επιλέγουν για την θαυμάσια παραλία, ευχάριστης ατμόσφαιρας και την  μοναδική κουζίνα του. Η «Μαμαλούκα» δεν είναι απλώς ένα μέρος όπου μπορείτε να πάτε στην παραλία και να νοικιάσετε μια ξαπλώστρα. Τα τελευταία χρόνια το beach bar έχει γίνει πολυτελής τοποθεσία. Εκεί μπορείτε να γευματίσετε, γίνονται και πάρτι αργά τα βράδια του καλοκαιριού. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι Έλληνες και η χαμογελαστή Ρένα βρίσκεται καθημερινά στο μπαρ για να υποδεχτεί τους νέους επισκέπτες. Τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα και τα βράδια, τακτικά προσκαλούνται μουσικοί στο εστιατόριο και το πάρτι που δημιουργεί το προσωπικό δεν είναι λιγότερο θορυβώδες και πολύχρωμα από αυτά της Μυκόνου. Το beach bar έχει δικό του χώρο στάθμευσης και η τοποθεσία είναι ακριβώς στη θάλασσα, προσφέροντας μια μικρή αλλά πολυτελή παραλία.

  1. «Achinos»

Το beach bar “Achinos” βρίσκεται στο παραθεριστικό χωριό της Χανιώτης. Τον περασμένο χρόνο, δεν λειτουργούσε καλά καθώς άλλαξε ιδιοκτήτες. Πριν από λίγα χρόνια είχε και βουλγαρική συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, σχετιζόταν με το franchising της διάσημης ελληνικής αλυσίδας ψαροταβέρνα «Κρητικός». Τα εστιατόρια «Κρητικός» ξεκίνησαν την ύπαρξή τους πριν από περισσότερα από 20 χρόνια στο χωριό Ουρανούπολη. Το χωριό βρίσκεται στον τρίτο βραχίονα της χερσονήσου της Χαλκιδικής. Χάρη στο νόστιμο φαγητό και την καλή διαχείριση, αυτό το οικογενειακό εστιατόριο γρήγορα εξελίχθηκε σε αλυσίδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τέτοια εστιατόρια μόνο στη Θεσσαλονίκη. Το ένα βρίσκεται στη συνοικία Πανόραμα και το άλλο στην πρώτη γραμμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στο λιμάνι. Είναι ιδιοκτησία του πρώην ποδοσφαιριστή και παράγοντα της  «Λέφσκι» Ίβο Τόνεφ. Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του εστιατορίου που βρίσκεται δίπλα στο beach bar «Achinos» πριν από λίγο καιρό. Φέτος, ο «Achinos» αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του και να καταπλήξει τους πελάτες του με νέα υψηλής ποιότητας μεσογειακή κουζίνα και διασκεδαστικά beach party. Το Achinos Beach Bar βρίσκεται σε πλήρη ανακαίνιση και ενδέχεται να ανοίξει τις πόρτες του ήδη από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού.

3 “Mare Nostra”

Το beach bar «Mare Nostra» είναι μόλις ενα έτους και έχει ήδη κερδίσει πολλούς πιστούς πελάτες. Βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τη «Μαμαλούκα» και άνοιξε τις πόρτες του μόλις πέρυσι. Οι ιδιοκτήτες του είναι Έλληνες που διατηρούν την εξυπηρέτηση και το φαγητό σε υψηλό επίπεδο. Το “Mare Nostra” προσφέρει μια γνήσια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και είναι ένα υπέροχο μέρος για να περάσετε ένα χαλαρό καλοκαίρι. Η κουζίνα συνδέεται κυρίως με τη θάλασσα και η εξυπηρέτηση είναι άψογη.

  1. «Cabana Beach Bar»

Το Cabana Beach Bar βρίσκεται σε έναν μοναδικό κόλπο ανάμεσα στα χωριά Πευκοχώρι και Παλούρι. Ο εν λόγω κόλπος φιλοξενεί πολλά ακόμη beach bar, αλλά τα τελευταία χρόνια ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης ανάμεσά τους είναι το “Cabana”. Ο χώρος είναι εμβληματικός για τα τρελά απογευματινά πάρτι το καλοκαίρι. Το κοινό είναι κυρίως νέοι που επιλέγουν την διασκέδαση αντί να χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα. Αυτό το beach bar προσφέρει επίσης φαγητό, συμπεριλαμβανομένου και σούσι, αλλά η κουζίνα είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από τα προηγούμενα τρία. Σε σύγκριση όμως με αυτά, σίγουρα μπορεί να ειπωθεί ότι η «Cabana» έχει την καλύτερη παραλία. Η ψιλή, απαλή και καθαρή άμμος το κάνει αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μέρη για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.

  1. «Umbrellas»

Το “Umbrellas” είναι από τα διασημότερα beach bar που βρίσκεται στην άκρη του παραθεριστικού χωριού Πευκοχώρι. Το μπαρ διαθέτει χώρο VIP με πισίνα δίπλα στην θάλασσα. Μέχρι πριν από 2 χρόνια, το εστιατόριο διατηρούσε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και κουζίνα. Ωστόσο, μάλλον λόγω της αλλαγής ιδιοκτησίας, το περασμένο καλοκαίρι το επίπεδο έπεσε αισθητά. Το «Umbrellas» είναι ένα μέρος που επισκέπτονται κυρίως νέοι Έλληνες και τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα το πάρτι ξεκινά από της μια το μεσημέρι.

 

Πηγη: chalkidikinews.gr