Χάρης Θεοχάρης από τη Θεσσαλονίκη: Δεν απέκλεισε παράταση στη διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών

«Δεν εξετάζουμε παράταση , αυτή τη στιγμή, στη διασύνδεση pos και ταμειακών μηχανών. Δεν έχουμε ακόμη όλα τα δεδομένα για να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση» είπε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ωστόσο ο Υφυπουργός δεν απέκλεισε και ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς είπε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις επιχειρήσεις για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τις παραπάνω δηλώσεις σε ΜΜΕ έκανε ο Υφυπουργός , μετά από σύσκεψη που είχε με φορείς της αγοράς, στα γραφεία Θεσσαλονίκης του Γενικού Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Από πλευράς ΟΕΕ, τον κ. Θεοχάρη, καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, Μενέλαος Παπαποστόλου, ο οποίος και του εξέθεσε τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν φοροτεχνικούς, κυρίως η διασύνδεση pos και ταμειακών, κλείδωμα δηλώσεων ΦΠΑ και ενημέρωση mydata.

«Το έργο διασύνδεσης ταμειακών και pos θα ολοκληρωθεί είτε βρέξει, είτε χιονίσει, όπως είπε σήμερα και ο Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης. Έχουμε αταλάντευτη θέληση να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής».

Ο κ. Θεοχάρης δεν έδωσε στοιχεία για το πόσες διασυνδέσεις έγιναν ως σήμερα αλλά είπε ότι, μέρα την ημέρα, υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των συνδέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα για τη μη διασύνδεση, είπε ότι με τη διάταξη που κατατέθηκε επεκτείνεται η επιβολή τους.

Χρηματοδότηση pos τερματικών

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια pos, πρόσθεσε οτι τις επόμενες ημέρες βγαίνει και ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης της αγοράς τερματικών. Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους από τώρα γιατί το πρόγραμμα ουσιαστικά τρέχει από το 2023 και εξετάζεται ως σύνολο.

Επίδομα για τους ευάλωτους

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο Υφυπουργός είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητηθεί η χορήγηση έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα, σε ευάλωτους οικονομικά πολίτες.

«Είμαστε κοντά στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και θα παραμείνουμε κι ας έχουμε κατηγορηθεί για επιδοματική πολιτική».

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, το 2024 είναι έτος δημοσιονομικής προσαρμογής, η γερμανική οικονομία, πολύ σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό και τις εξαγωγές εμφανίζει κάμψη και , απόφαση της κυβέρνησης είναι, φέτος να πετύχει πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 2,1%, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Ο Υφυπουργός, που νωρίτερα επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ και την ΔΟΥ Καλαμαριάς, είπε ότι η συγκεκριμένη έλυσε τα προβλήματα που είχε και αποτελεί «μεγάλο success story» και μία από τις καλύτερες ΔΟΥ της Μακεδονίας.

Όσον αφορά το ΣΔΟΕ, πρόσθεσε ότι οι εφοριακοί, στις νέες εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, εργάζονται σε πολύ καλές συνθήκες και πως από αυτούς περιμένει ακόμη περισσότερους ελέγχους στο πεδίο.

Πηγη: makthes.gr