Σκρέκας: Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν η πρώτη που τόλμησε να βάλει πρόστιμα σε πολυεθνικές εταιρίες

Στην ακρίβεια, τα πρόστιμα, την κρίση στη Μέση Ανατολή και την στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Status FM 107,7Όταν ως υπουργός ενέργειας προχωρούσα τις έρευνες στο Νότιο και Δυτικό Αιγαίο υπήρχαν πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης που ήταν απέναντι σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά εμείς πολύ ήσυχα, χωρίς τυμπανοκρουσίες ολοκληρώσαμε και σε τρία χρόνια κάναμε μία δουλειά που δεν είχε γίνει για 20 χρόνια στην Ελλάδα. Έχουν ολοκλήρωθεί οι έρευνες, τα πράγματα δείχνουν ότι είναι καλά. Υπήρχαν πολλοί που έλεγαν ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις, ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε θαλάσσιο χώρο σε έρευνα και εξόρυξη κι εμείς λέγαμε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν θησαυρό που υπάρχει. Είναι θέματα που έχουν να κάνουν με δογματισμούς, με την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως από μικροπολιτική διάθεση», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε πως προφανώς υπάρχει ακρίβεια στην χώρα μας και πληθωρισμός. «Δεν μένουμε αμέτοχοι, αντίθετα λαμβάνουμε σειρά μέτρων για να στηρίξουμε τα νοικοκυρια, τόνισε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πρόστιμα σε όσους κερδοσκοπούν υπογραμμίζοντας πως τα πρόστιμα είναι διπλάσια από το προσδοκόμενο ώφελος από την αισχροκέρδια και πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη που τόλμησε να βάλει πρόστιμα σε πολυεθνικές.