Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει και για τη… Goldman Sachs – Προχωρά σε επένδυση 108 εκατ. ευρώ

Το νέο resort που ετοιμάζει η Goldman Sachs στην Χαλκιδική θα απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους σε ετήσια βάση

Πέρασε ήδη από το διοικητικό συμβούλιο της Enterprise Greece και οσονούπω αναμένεται να εγκριθεί και από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Ο λόγος για το project των επενδυτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs στη Χαλκιδική, και συγκεκριμένα στα τρία ξενοδοχεία πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Γρηγοριάδη, τα οποία πέρασαν στην ομπρέλα του ομίλου αντί 70 εκατ. ευρώ, με σχεδιαζόμενη επένδυση κοντά στα 108 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον σχετικό φάκελο που έχει υποβληθεί στο Enterprise Greece.

Στόχος, η δημιουργία ενός πεντάστερου συγκροτήματος 1.000 κλινών σε έκταση 146 στρεμμάτων κατά μήκος 585 μέτρων ακτογραμμής, το οποίο θα αναλάβει η Ousia Hospitality Platform, η πλατφόρμα φιλοξενίας της Goldman Sachs με έδρα στην Αθήνα, η οποία έχει ως αντικείμενό της και τον εντοπισμό νέων ευκαιριών στην ελληνική αγορά αλλά και τη στρατηγική επανατοποθέτησης μεγάλων resorts, όπως αυτό της Χαλκιδικής, «για τη μελλοντική λειτουργία και διαχείρισή τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», όπως αναφέρεται σχετικά.

Η Goldman Sachs απέκτησε το 2022 τα τρία ξενοδοχεία «Athos Palace»«Pallini Beach» και «Theophano Imperial». Με βάση τον φάκελο που έχει υποβληθεί στο Enterprise Greece, το νέο resort θα απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους σε ετήσια βάση.

Πηγη: ptotothema.gr