Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Μόνο στην Ελλάδα και την Κούβα απαγορεύονταν – Λύσαμε μια ιστορική εκκρεμότητα

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το «ιστορικό» νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή.

Ο κ. Πιερρακάκης παρατήρησε ότι η Ελλάδα και η Κούβα, ήταν τα μοναδικά κράτη που δεν επιτρεπόταν η ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και συμπλήρωσε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

“Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αφορά την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων”

«Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων που περιείχε το νομοσχέδιο αφορά την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Για παράδειγμα αυξάνεται η χρηματοδότηση τους και διπλασιάζονται οι ποιητικές εστίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης.

Ο Υπουργός Παιδείας, επεσήμανε αναφερόμενο στο θέμα της βίας ανηλίκων και την έξαρση της και στα σχολεία, είπε ότι επίκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για την καταπολέμηση της.

Για τα επεισόδια έξω από τα Πανεπιστήμια

Αναφερόμενος στα επεισόδια μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η Αστυνομία δεν μένει πλέον απλός παρατηρητής και επεμβαίνει όταν χρειάζεται.

Τι είπε με αφορμή την απονομή των Όσκαρ

Ο κ. Πιερακάκης με την ευκαιρία της απονομής των Όσκαρ και της μεγάλης επιτυχίας του Γιώργου Λάνθιμου με το “Poor Things”, που κατέκτησε τέσσερα Όσκαρ, αποκάλυψε ότι στα μαθητικά του χρόνια έγραφε ως κριτικός κινηματογράφου.

«Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης και δικαίως κατέκτησε τα Όσκαρ, αν και απέναντι του είχε μιας από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών, το “Οπενχάιμερ”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του: