Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε πανηγυρική δεξίωση επ’ αφορμή της Εθνικής Εορτής της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας 3 Μαρτίου

Με αφορμή την εθνική εορτή της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε τελετή έπαρσης της βουλγαρικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Anton Markov, διοργάνωσε πανηγυρική δεξίωση επ’ αφορμή της Εθνικής Εορτής της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Οι εορτασμοί για τους Βούλγαρους στην Ελλάδα ξεκίνησαν ήδη στις 27 Φεβρουαρίου με τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας του βουλγαρικού κράτους στο Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) στην πόλη.

Δεξίωση με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, 3 Μαρτίου.

Την Πέμπτη το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε δεξίωση με αφορμή την Εθνική Εορτή της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, 3 Μαρτίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη και σε αυτήν παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των  προξενικών αποστολών των ΗΠΑ, Γερμανίας, Τουρκίας, Σερβίας, Αλβανίας, Ρουμανίας, Βόρεια Μακεδονία, επίτιμων προξένων στην πόλη, βουλευτών από τα κορυφαία κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, διοικητικοί υπάλληλοι στο διοικητικό όργανο INTERREG  στη Θεσσαλονίκη, στρατιωτικοί εκπρόσωποι από το Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRDC-GR), επιχειρηματίες κ.λπ.

Από βουλγαρική πλευρά συμμετείχαν εκπρόσωποι των βουλγαρικών κοινοτήτων και βουλγαρικών κυριακάτικων σχολείων σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, βούλγαροι στρατιωτικοί στο NRDC-GR, δάσκαλοι, επιχειρηματίες κ.λπ.

Τους καλεσμένους της δεξίωσης χαιρέτισε ο Γενικός Πρόξενος Anton Markov. Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της 3ης Μαρτίου στη βουλγαρική ιστορία. Ο κ. Markov εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατέχει τη σημερινή θέση σε μια περίοδο εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του για την συνέχιση του κοινού έργου για ακόμη στενότερες σχέσεις των λαών , όπως και τη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τις παραστάσεις του λαογραφικού σχηματισμού από τη Βουλγαρία «Abagar», μαζί με τον ελληνα συνθέτη και τραγουδιστή Αλέξη Γούντα.

Τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας

Στις 27 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε τελετή στο Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα (NRDC-GR) για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Βουλγαρίας. Ο Διοικητής NRDC-GR στρατηγός Αθανάσιος Γαρίνης  καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο κ. Anton Markov και διπλωματικοί εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στο σώμα και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο Διοικητής του NRDC-GR εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον κοινό εορτασμό της 146ης επετείου από την Απελευθέρωση της Βουλγαρίας, ενώ ο κ. Antov Markov ευχαρίστησε τον Διοικητή για την τελετή αυτή και σημείωσε τη συμβολή της Βουλγαρίας στις δραστηριότητες της Συμμαχίας.

Πηγη: chalkidikinews.gr