Οι πρόξενοι των ξένων χωρών στη Θεσσαλονίκη έκοψαν την πίτα τους στο ΥΜΑΘ

Τους επικεφαλής των προξενικών Αρχών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη στο Διοικητήριο, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, για την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας προς τιμήν τους, με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς.

Παρούσα ήταν και η διευθύντρια της υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Κατερίνα Τσαπικίδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ο υφυπουργός αντάλλαξε ευχές με τους γενικούς προξένους και τους επίτιμους προξένους, ευχόμενος «το 2024 να είναι χρονιά ειρήνης, φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας των λαών, με σεβασμό στις αρχές και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τις προξενικές αρχές για τις γέφυρες συνεργασίας που οικοδομούν καθημερινά ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπούν με την Ελλάδα και ιδίως με τη Μακεδονία και τη Θράκη. «Το εξαιρετικό κλίμα της σημερινής συνάντησής μας, μαρτυρά την κοινή βούληση να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων φωτεινό παράδειγμα δικτύωσης, διαλόγου, βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε.

Στη συνέχεια προχώρησε σε ιστορική αναδρομή της μακρόχρονης παρουσίας ξένων διπλωματών στη Θεσσαλονίκη και στη συμβολή που είχαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου χαρακτήρα της πόλης. «Αποτελείτε μέρος του συναρπαστικού παρελθόντος και του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγη: makthes.gr