Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με συμφωνία για την χορήγηση βοήθειας 50 δις ευρώ στην Ουκρανία και αφού παρακάμφθηκαν οι αντιρρήσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. O Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αυτή την ώρα δηλώσεις στους δημοσιογράφους. 

«Με βάση την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την εφαρμογή του μηχανισμού Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διεξάγει κάθε χρόνο συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της Διευκόλυνσης με σκοπό την παροχή καθοδήγησης. Εάν χρειαστεί, σε δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για επανεξέταση στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου», αναφέρει το κείμενο το συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξαν οι «27» ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, στην ανάρτησή του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έγραψε: «Εχουμε συμφωνία. Ενότητα. Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτό κλειδώνει σταθερή, μακροπρόθεσμη, προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει την ηγεσία και την ευθύνη για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ξέρουμε τι διακυβεύεται».

ΠΗΓΗ: newsit.gr