Ξεκίνησε στη ΔΕΘ η 11η Artozyma-Εκθέτες από 8 χώρες

Με 46% άνοδο στον αριθμό των άμεσων εκθετών και 44% των εκθετηρίων χώρων σε σχέση με το 2022 διεξάγεται από σήμερα μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις στη ΔΕΘ-Helexpo η 11η Artozyma.

Πρόκειται για την 11η φορά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης του κλάδου της αρτοζαχαροπλαστικής. Συνολικά οι εκθέτες φτάνουν τους 206 (άμεσοι και έμμεσοι) ενώ συμμετέχουν 19 άμεσοι εκθέτες από 8 χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία, Τατζικιστάν, Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία και Ιράν), τόνισε αρχικά στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Την έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης. “ Στηρίζουμε τον κλάδο και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πάει ακόμη καλύτερα. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα περισσότερο δημιουργική”, τόνισε ο υφυπουργός, ενώ λίγο νωρίτερα προβλήθηκε μήνυμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

“ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που παίζει σημαντικό ρόλο στην γεύση, στην τροφή και τον άρτο. Είναι από τις πόλεις που πρωταγωνιστεί στην γευσιγνωσία”, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης για να συμπληρώσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “ Η φετινή αρτοζύμα έγινε τόσο μεγάλη μετά από πολύ σκληρή δουλειά των ανθρώπων της ΔΕΘ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εθνική ομάδα αρτοποιίας κατέλαβε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ψωμιού στο Παρίσι. Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα πάμε ακόμη καλύτερα στον συγκεκριμένο θεσμό”.

Τέλος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρτοποιιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος επισήμανε πως: “ η αρτοζύμα είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Είναι μια γιορτή του κλάδου και αποτελεί μια έκθεση που αποτελεί την χαρά των αρτοποιών”.

Στο περιθώριο των εγκαινίων υπήρξε και μια πρόταση γάμου, με θετική έκβαση, από ένα μέλος της εθνικής ομάδας από την Κρήτη στην αγαπημένη του.

Πηγη: amna.gr