Μια «ανάσα» πριν την ολοκλήρωση ο Ε-65: «Πριν το Πάσχα ο άξονας Λαμία-Καλαμπάκα»

Τα τμήματα του Ε-65 Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024, προσδιόρισε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Την πορεία των έργων κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) επιθεώρησε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Ενός ακόμη εμβληματικού έργου» όπως είπε που «εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα» και «ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη».

O κ. Σταϊκούρας επιθεώρησε την κατασκευή του νέου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, του Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα. Ενώ, επιχείρησε να προσδιορίσει και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την Καλαμπάκα. Όπως προσδιόρισε ο υπουργός, «Έχει ολοκληρωθεί το 97% – 98%» του έργου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, «τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024.

Τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας μετέβη και σε εργοτάξιο κατασκευής του Βόρειου Τμήματος, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.