Θεσσαλονίκη: Το Flyover στο επίκεντρο συνεδριάσεων

Σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα και έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, και ανοιχτή εκδήλωση πρωτοβουλιών κατοίκων την Τετάρτη

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας θα βρεθεί για ακόμη μια φορά το έργο του Flyover καθώς τρεις συζητήσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη μας.

Αρχικά αύριο Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμή η σύσκεψη θα γίνει στις 9.30πμ στο Διοικητήριο. Θα λάβουν μέρος:  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, η Υφυπουργός Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης, η Διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού κ. Κώστας Κουτσούκος και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ κ. Ντίνος Μπενρουμπή.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), δημοτικό συμβούλιο με θέμα «Ενημέρωση-Προτάσεις για τις εργασίες της υπερυψωμένης αρτηρίας (Flyover) στην περιφερειακή οδό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δώσει στην δημοσιότητα 11 προτάσεις του για την απομείωση των επιπτώσεων στην κυκλοφορία από τις εργασίες του Flyover.

Μεταξύ άλλων περιλάμβαναν μονοδρομήσεις αλλά και αμφιδρομήσεις δρόμων, δημιουργία περί των 1500 θέσεων δωρεάν πάρκινγκ, πασαλάκια ξανά σε δρόμους όπως η Λ. Στρατού και η Ερμού, ελέγχους κατά διπλοστάθμευσης, επαναφορά λεωφορειολωρίδων και επαναλειτουργία συντονιστικού κέντρου με επικεφαλής εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Τέλος την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους 57 η Πρωτοβουλία κατοίκων Μαλακοπής, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινουπολιτών, η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου και η Πρωτοβουλία κατοίκων Πυλαίας διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού με τίτλο «Flyover: πώς θα σταματήσουμε τον κυκλοφοριακό εφιάλτη – Οι καταστροφικές επιπτώσεις του έργου στο βιοτικό επίπεδο και το περιβάλλον. Oι εναλλακτικές προτάσεις».

«Με την προσεχή εκδήλωση στοχεύουμε να ενημερώσουμε ένα πλατύ κομμάτι της κοινωνίας για το τι πραγματικά θα επιφέρει τούτο το έργο και να συντονίσουμε τους κοινούς προβληματισμούς και τις αντιδράσεις απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και εργολάβων για ένα έργο που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το βιοτικό επίπεδο, το περιβάλλον, το περιαστικό δάσος και τελικά την ζωή και την υγεία μας», αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Πηγη: typosthes.gr