Θεσσαλονίκη: Στα ΚΤΕΛ 43 γραμμές και για το 2024 – Έπεσαν οι υπογραφές με ΟΣΕΘ

Σε τρία ΚΤΕΛ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η λειτουργία 43 γραμμών αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

Μετά το πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Απόφαση 158/2024 του 7ου Τμήματος), υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση μεταξύ του ΟΣΕΘ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την παροχή έργου μέσω λειτουργίας 43 γραμμών αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας έως το τέλος του Οκτωβρίου 2024, με προοπτική να επεκταθεί έως τα τέλη της χρονιάς.

Η σύμβαση έχει ύψος προϋπολογισμού περίπου 22.5 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ και τις ρήτρες καυσίμου) και υλοποιείται σε συνεργασία τριών ΚΤΕΛ, ήτοι Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής.

«Σε μια χρονιά-σταυροδρόμι για τις εξελίξεις στην παροχή συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη και σε αναμονή έλευσης του μετρό στην καθημερινότητά μας, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προετοιμαζόμαστε και μεριμνούμε με την αμέριστη αρωγή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μην μένει χωρίς εξυπηρέτηση η πόλη και η ύπαιθρος, μελετούμε προσεκτικά τις όποιες νέες τροποποιήσεις και δίνουμε έμφαση στις νέες προοπτικές της βιώσιμης κινητικότητας με έμφαση στην οικονομική μετακίνηση με Μ.Μ.Μ. των πολιτών», δήλωσαν από κοινού ο Πρόεδρος του φορέα Γ. Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Τόσκας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «αίσιο τέλος λαμβάνει η προσπάθεια του (ΟΣΕΘ Α.Ε.) να αναθέσει εκ νέου το συγκοινωνιακό έργου της ευρύτερης αστικής και περιαστικής ζώνης Θεσσαλονίκης σε πάροχο αστικής συγκοινωνίας ο οποίος θα εξυπηρετήσει μέχρι να καρποφορήσει ο διεθνής διαγωνισμός που πρόκειται να προκηρυχθεί με πρωτοβουλίες του ΟΣΕΘ σύντομα».

Πηγη: voria.gr