Θεσσαλονίκη: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση εκβίαζε με κάθε τρόπο θύματα να απέχουν από διαγωνισμούς δήμων

Υπό την απειλή όπλων, με ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς και ληστείες, η σπείρα των πέντε εκβιαστών απέτρεπε ενδιαφερόμενους από τη συμμετοχή τους σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς

Με όπλαεμπρησμούς και παντός είδους φθορές ήθελαν να δείξουν στα θύματά τους ότι δεν αστειεύονταν.

Ο λόγος; Να «πείσουν» με τον δικό τους τρόπο όσους ήθελαν να συμμετέχουν σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς δήμων σε όλη την επικράτεια για προκηρυχθέντα έργα και προμήθειες να απέχουν.

Η πενταμελής σπείρα, νεαρών κατά βάση, εκβιαστών εξαρθρώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις εκ των δραστών, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο, κάτι που οδήγησε στη διαπίστωση ότι ένας από την πεντάδα είναι ήδη στη φυλακή για άλλα αδικήματα.

Οι πέντε άνδρες, όλοι Έλληνες, 40, 30, 26, 33 και 29 ετών, ξεκίνησαν τη δράση τους σχεδόν έναν χρόνο πριν, τον περασμένο Μάρτιο.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, χτυπούσαν, απειλούσαν, προκαλούσαν φθορές, εμπρησμούς, ενώ δεν δίστασαν να πραγματοποιήσουν και ένοπλη ληστεία ώστε να αποτρέψουν άτομα από συμμετοχή σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Παράλληλα προέβαιναν και στον εξαναγκασμό υποψήφιων θυμάτων τους να καταβάλλουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τρίτων ατόμων.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα με έξι φυσιγγίων, ένα μαχαίρι και δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγη: voria.gr