Θεσσαλονίκη: Έρχεται το «Asteria Residences» – Επένδυση 7,5 εκατ. ευρώ στο Πανόραμα

Ποιο είναι το νέο οικιστικό prοject και τι προσφέρει – Η Build+ υλοποιεί οικιστική ανάπτυξη περιτριγυρισμένη από πράσινο

Τo όνομα ενός αστεριού θα φέρει κάθε ένα από τα πέντε κτήρια που απαρτίζουν το νέο οικιστικό project, “Asteria Residences”, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Πανοράματος, επί της οδού Αναλήψεως 24, στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο οικιστικό συγκρότημα, που θα διαθέτει 31 διαμερίσματα, αναπτύσσεται σε επικλινές οικόπεδο, δύο όψεων, εμβαδού περίπου 3.500τμ, με ανεμπόδιστη θέα προς την πόλη και τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εν λόγω οικόπεδο είχε ξεκινήσει η κατασκευή οικιστικού project, ωστόσο στα μέσα του 2007 το έργο σταμάτησε με αποτέλεσμα να βγει το 2022 σε πλειστηριασμό, ώστε, σταδιακά, να περάσει στην επόμενη ημέρα.

Οι μηχανικοί και εταίροι της Build+ Παναγιώτης Αχλάδας και Στάθης Μπάκας ηγούνται του επενδυτικού σχήματος που απέκτησε, συντονίζει και υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί  σε 20 μήνες. Οι εργασίες ξεκίνησαν πρόσφατα με την συνολική επένδυση του έργου να ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.  Η διάθεση των διαμερισμάτων αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως η ΑΤΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ, μέλος του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της CBRE, μεσολάβησε στη μεταβίβαση του ακινήτου.

Έξυπνος σχεδιασμός και υλικά υψηλών προδιαγραφών

Το συγκρότημα, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, εκτιμάται πώς θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των ενδιαφερομένων, την ώρα, μάλιστα, που οι νεόδμητες, σύγχρονες, κατοικίες, μετά από μια μακρά καθίζηση της κτηματαγοράς, είναι περιορισμένες. Η νέα οικιστική ανάπτυξη που θα βασίζεται στον έξυπνο σχεδιασμό και στα υψηλών προδιαγραφών υλικά θα περιβάλλεται από πράσινο, ενώ θα διαθέτει κήπους, αποπνέοντας μία αίσθηση φυσικού περιβάλλοντος και κάλλους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη Voria.gr ο Παναγιώτης Αχλάδας, εταίρος της Build+, τα κτήρια θα αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα και θα εξυπηρετούνται από τρία υπόγεια, με 53 θέσεις στάθμευσης και αποθήκες.

«Στο ισόγειο θα υπάρχουν 10 διαμερίσματα, τα οποία θα περιβάλλονται από κήπους, ενώ τα 7 εξ αυτών θα διαθέτουν και πισίνες», ανέφερε ο κ. Αχλάδας, επισημαίνοντας πώς τα 9 διαμερίσματα που θα βρίσκονται στο τελευταίο επίπεδο θα διαθέτουν όλα πισίνες. Τα διαμερίσματα του πρώτου και δεύτερου ορόφου θα έχουν μεγάλες βεράντες.

Τα διαμερίσματα που θα προκύψουν απευθύνονται σε μία μεγάλη γκάμα ενδιαφερομένων, καθώς θα εκτείνονται σε 68 έως 228 τμ.

Υπενθυμίζεται πως το συγκρότημα “Asteria Residences” αποτελεί τη δεύτερη, μετά την αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου Νεφέλη, μεγάλης κλίμακας οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή του Πανοράματος.

Πηγη: voria.gr