Θεοχαρόπουλος: Προσβολή η ανάρτηση Κασσελάκη, δεν αντέχει την κριτική

«Η ανάρτηση Κασσελάκη ήταν προσβολή για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφορικά με την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα που είχαμε στις ευρωεκλογές δεν ήταν καλό. Ήταν κάτω από το ποσοστό ακόμα και αυτό το 17,8%, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Χάσαμε τρεις ποσοστιαίες μονάδες και 340.000 ψήφους. Τι πρέπει να γίνει αμέσως μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα; από οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα έλεγα, αλλά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα πρέπει να συγκληθούν αμέσως τα συλλογικά όργανα να συζητήσουν και να αποτιμήσουν τις αιτίες του αποτελέσματος, τις ευθύνες που υπάρχουν γι’ αυτό, τα προβλήματα, για να τα διορθώσεις κιόλας» είπε αρχικά.

«Πέρασαν οι ευρωεκλογές και αντί να δούμε μια συζήτηση για την αποτίμηση των αιτιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται ο πρόεδρος τι είδαμε; Είδαμε ανάρτηση με υπονοούμενα για τα μαύρα χρήματα στα πολιτικά κόμματα, είδαμε πολιτικές αποπομπές, είδαμε το κλείσιμο της “Αυγής”. Θέλω να πω κάτι γι’ αυτό, θα με συγχωρέσετε διότι είμαι στην ΕΡΤ και διότι εγώ, όπως καλά γνωρίζουν ορισμένοι, παραιτήθηκα εκείνο το βράδυ από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, την ώρα που κάναμε διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αμέσως παραιτήθηκα το άλλο πρωί, μόλις έγινε το μαύρο της ΕΡΤ, από την καρέκλα και έφυγα. Δεν μπορεί να κλείνει με τρόπο παρόμοιο με το μαύρο της ΕΡΤ η “Αυγή” δηλαδή το μεσημέρι “γεια σας, κλείνετε και τελείωσε”» πρόσθεσε ο Θεοχαρόπουλος.

Θεοχαρόπουλος: «Ο Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική»

Σχετικά με την ανάρτηση Κασσελάκη τόνισε «αυτή η ανάρτηση προσέβαλε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ πρόσθεσε «από το συνέδριο μέχρι τις ευρωεκλογές, και το έλεγε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το λέγατε κι όλοι οι δημοσιογράφοι, για ένα τρίμηνο η εσωκομματική ηρεμία που υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απίστευτη. Δεν ακουγόταν τίποτα. Ακόμα και όταν ειπώθηκαν στοιχεία, όπως για παράδειγμα το ΝΑΤΟ ότι είναι ιερή αμυντική συμμαχία εκτός των θέσεων δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό όλοι να πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τρέχαμε να πάμε να δώσουμε τον αγώνα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Μοναδικός στόχος. Αν τώρα και μετά τις ευρωεκλογές και μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, βλέπετε και σε άλλα κόμματα, όχι αριστερά μόνο, βλέπετε τη Νέα Δημοκρατία, έγινε συζήτηση κριτική μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αν αυτό το οποίο υπάρχει είναι να μην υπάρχει καμία κριτική, γιατί ουσιαστικά εδώ φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική».

Σχολίασε μάλιστα πως προκάλεσε άσχημη εντύπωση το ότι μετά από μία… φουρτούνα, επέλεξε να φύγει για τις ΗΠΑ.

«Και θέλω να πω το εξής: αν βλέπουμε αυτά τα οποία βλέπουμε σε όλα τα κόμματα, να υπάρχει μια συζήτηση την επόμενη μέρα και εδώ να υπάρχει μόνο μια κοινοβουλευτική ομάδα που μιλάει μόνο ο πρόεδρος και φεύγει και μετά φεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες και για δεκαπέντε μέρες γίνονται αυτά που σας είπα προηγουμένως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, νομίζω ότι αυτό δεν αρμόζει σε αυτούς όλους τους ψηφοφόρους, του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν. Για το τι αγωνιούν; Για μια μεγάλη Κεντροαριστερά που την επόμενη μέρα θα κερδίσει το Μητσοτάκη».

Επιπλέον σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Κασσελάκης «με την ανάρτησή του προχθές το βράδυ ουσιαστικά προανήγγειλε ότι τίθεται θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε ότι “πάμε;” σε εκλογές από τη βάση εννοούσε και όταν είπε να έρθει κάποιος άλλος να αναλάβει». Ακόμα ανέφερε ότι «εγώ θέλω να τονίσω το εξής σε σχέση με αυτό που ειπώθηκε στην ανάρτηση του Κασσελάκη, δεν αφορά αυτό το νυν και τον πρώην πρόεδρο. Αυτό αφορά τα χιλιάδες μέλη που εξέλεξαν πρόεδρο. Εδώ η βάση επέλεξε. Η βάση είναι υπεύθυνη για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό θέλω να είμαστε απολύτως σαφείς».