Η Χαλκιδική Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Στο Βελιγράδι

Τα εγκαίνια της 45ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στο Βελιγράδι με την Ελλάδα να αποτελεί φέτος την «Χώρα εταίρο». Την έκθεση εγκαινίασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στη φετινή έκθεση δίνει δυναμικό παρόν και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ενώ στα εγκαίνια βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, η οποία είχε συνάντηση με την υπουργό Τουρισμό στο περίπτερο της Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITF είναι ένας από τους επιχειρηματικούς πυλώνες της Έκθεσης του Βελιγραδίου και ολόκληρης της σερβικής τουριστικής βιομηχανίας. Με σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία, ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους ισχυρούς μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και ανάπτυξης, δημιουργώντας συνέργια μεταξύ συναφών τομέων και συμβάλλοντας στη συνολική ευημερία της χώρας.

«Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα στην περιοχή μας, μια παγκόσμια συγκέντρωση που δίνει την ευκαιρία σε χώρες και συμμετέχοντες όχι μόνο να προωθήσουν την τουριστική τους προσφορά, αλλά και να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν συνεργασίες και να οικοδομήσουν ισχυρές σχέσεις. Και αυτή ακριβώς είναι η ουσία του τουρισμού», είπε η κ. Κεφαλογιάνη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Σέρβων ενώ επισήμανε και την μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις Ελλήνων στο Βελιγράδι και άλλους τουριστικούς προορισμούς της Σερβίας.

Πηγη: halkidikinews.gr