Η γαλλική αλυσίδα Kiabi σκανάρει τη Θεσσαλονίκη – Παίρνει φωτιά ο ανταγωνισμός στο λιανεμπόριο

Ποια είναι η γαλλική αλυσίδα προσιτής μόδας που… καλοβλέπει την αγορά της Θεσσαλονίκης – Αναζητά χώρους σε εμπορικά πάρκα.

Την αγορά της Θεσσαλονίκης σκανάρει η γαλλική αλυσίδα προσιτής μόδας, Kiabi, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει απόβαση στην Ελλάδα βάζοντας στο στόχαστρό της αρχικά τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Η Kiabi, αποτελεί μια άκρως δημοφιλή αλυσίδα με είδη ένδυσης, γυναικεία, αντρικά, παιδικά και βρεφικά, καθώς και μικροέπιπλα, αντικείμενα για το σπίτι έως και …στρώματα.

Αυτό που την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή είναι οι χαμηλές τιμές και το μεγάλο εύρος των προϊόντων που προσφέρει. Η γαλλική εταιρεία δεδομένου πως αναπτύσσεται σε μεγάλους σε έκταση χώρους αναζητά καταστήματα σε εμπορικά πάρκα, τακτική που επέλεξαν και οι νεόκοπες στην αγορά της Θεσσαλονίκης πολωνικές οικονομικές αλυσίδες Pepco και η Sinsay, αλλά και η τουρκική LC Waikiki που έκανε την είσοδό της νωρίτερα στην αγορά της πόλης.

Αν ο στόχος της Kiabi επιτευχθεί, άμεσα, αναμένεται να πυροδοτήσει τον ανταγωνισμό με τις δυο προσφάτως αφιχθείσες πολωνικές αλυσίδες, την Pepco, που έχει ήδη παρουσία στη Θεσσαλονίκη με πέντε καταστήματα και την Sinsay, η οποία αποτελεί και την πιο πρόσφατη έλευση στην πόλη και διαθέτει ένα κατάστημα, αλλά και με τις πλέον δημοφιλείς αλυσίδες H&M και Zara. Πρόκειται για αλυσίδες που διαθέτουν είδη για όλη την οικογένεια, αλλά και για το σπίτι.

Σημειώνεται πως σήμερα στην Ελλάδα επιλεγμένα προϊόντα της Kiabi διατίθενται μέσω τρίτης διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ποια είναι η Kiabi

Η  Kiabi είναι γνωστή με το σλόγκαν «la mode à petit prix» (μόδα σε χαμηλές τιμές) και διαθέτει, σύμφωνα με στοιχεία του 2022, δίκτυο 563 καταστημάτων σε 23 χώρες – εκ των οποίων τα 344 στη Γαλλία – και τζίρο στα 2,2 δισ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 10% έναντι του 2021.

Η Kiabi ιδρύθηκε το 1978 από τον Πατρίκ Μουλιέζ στη Βόρεια Γαλλία. Το 1993 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα εκτός της χώρας και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Ακολούθησε η είσοδός της το 1996 στην ιταλική αγορά και πλέον διαθέτει καταστήματα μεταξύ άλλων στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία, στη Μάλτα, σε υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας, σε αφρικανικές χώρες (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Καμερούν, Σενεγάλη κ.α.), στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει και την είσοδό της στην ινδική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των χωρών όπου έχουν παρουσία τα καταστήματα Kiabi είναι και η Κύπρος, η οποία διαθέτει δυο.

Πηγη: voria.com