Δ. Καιρίδης: Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη που έχει τρία χρόνια εργασίας στη χώρα μας – 1.500 πήραν πήραν ΑΦΜ

Για την πρόσβαση στη νόμιμη απασχόληση που δίνει η τροπολογία σε αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» του ΕΡΤΝews o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στους αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ΑΦΜ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη που έχει τρία χρόνια εργασίας στη χώρα μας».

Όπως είπε η πλατφόρμα ήδη λειτουργεί από τις 9 Φεβρουαρίου και έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις, 1.500 προσωρινές άδειες διαμονής. Γεγονός που σημαίνει ότι 1500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα.

«Βάζουμε τάξη στην αγορά εργασίας. Θέλουμε το καθαρό. Δεν θέλουμε το παράνομο και το αδήλωτο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης τονίζοντας ότι η χώρα μας θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες με έξι χώρες Ινδία, Αρμενία, Μολδαβία, Γεωργία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ που θα υπογραφούν μέσα στην άνοιξη.