Δ. Γαλαμάτης: Τα ΜΜΕ να οικοδομήσουν στα θέματα που αναδεικνύονται από το δημογραφικό

Στο ρόλο των ΜΜΕ για το δημογραφικό έκανε αναφορά ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 2ου Star Forum στη Λαμία.Η δύναμη των ΜΜΕ σύμφωνα και με τους μελετητές του κλάδου αποτελούν κοινωνικά παράγωγα, και κοινωνικά επιφαινόμενα» σημείωσε ο κ Γαλαμάτης για να συμπληρώσει «ως κοινωνικά επιφαινόμενα περιγράφουν την κοινωνία και ως κοινωνικά παράγωγα είναι αυτά που προβάλλουν, διαμορφώνουν ως ένα βαθμό, την κοινωνία αλλά και τις κοινωνικές τάσεις».Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γαλαμάτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η ειδησεογραφία όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο ανέφερε πως «πρόκειται για μία τάση να προβάλλονται αρνητικά στοιχεία, που όμως, όπως είπε, δεν είναι μόνο αυτή η τάση. Έτσι λοιπόν οι πολίτες κουράζονται, απογοητεύονται, μιζεριάζουν και δημιουργείται η αίσθηση ότι αν οι νέοι μιας περιοχής πάνε στα αστικά κέντρα θα έχουν λύσει το πρόβλημα. Όμως ποτέ δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

για το δημογραφικό έκανε αναφορά ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 2ου Star Forum στη Λαμία.

«Η δύναμη των ΜΜΕ σύμφωνα και με τους μελετητές του κλάδου αποτελούν κοινωνικά παράγωγα, και κοινωνικά επιφαινόμενα» σημείωσε ο κ Γαλαμάτης για να συμπληρώσει «ως κοινωνικά επιφαινόμενα περιγράφουν την κοινωνία και ως κοινωνικά παράγωγα είναι αυτά που προβάλλουν, διαμορφώνουν ως ένα βαθμό, την κοινωνία αλλά και τις κοινωνικές τάσεις».

ADVERTISING

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γαλαμάτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η ειδησεογραφία όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο ανέφερε πως «πρόκειται για μία τάση να προβάλλονται αρνητικά στοιχεία, που όμως, όπως είπε, δεν είναι μόνο αυτή η τάση. Έτσι λοιπόν οι πολίτες κουράζονται, απογοητεύονται, μιζεριάζουν και δημιουργείται η αίσθηση ότι αν οι νέοι μιας περιοχής πάνε στα αστικά κέντρα θα έχουν λύσει το πρόβλημα. Όμως ποτέ δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαλαμάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα περιφερειακά ΜΜΕ που είπε πως «γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι συμβαίνει στον τόπο τους και μπορούν έτσι να αναδείξουν μια σειρά από ενδιαφέροντα για να σταματήσει να ερημώνει η επαρχία» για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος και να προβληθούν οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει ένας τόπος».

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης στάθηκε ιδιαίτερα στην στήριξη των περιφερειακών ΜΜΕ τόσο στην βιωσιμότητα τους «στους δύσκολους καιρούς», όπως είπε, αλλά και «στην ανάπτυξη στα χρόνια που έρχονται» ενώ προανήγγειλε θεσμικές παρεμβάσεις και μάλιστα «παρεμβάσεις αναπτυξιακές πιο στέρεες».

Τέλος κάλεσε τη δημοσιογραφική οικογένεια να οικοδομήσει στα θέματα που αναδεικνύονται από το δημογραφικό καθιστώντας το ρόλο των ΜΜΕ καθοριστικό έτσι ώστε το πραγματικό μήνυμα να φτάσει στους αποδέκτες.