Δημήτρης Κούβελας: Σε πρώτο πλάνο η συνολική αναβάθμιση της Καλαμαριάς

Συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τα μεγάλα έργα και την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμαριάς είχαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας και η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Η διάνοιξη της οδού Πόντου αναδείχθηκε ως η πιο επείγουσα εκκρεμότητα για το Δήμο. Η Δήμαρχος εξήγησε στον κ. Κούβελα ότι είναι άμεση η ανάγκη της επιπλέον χρηματοδότησης για την πλήρη διάνοιξη της οδού Πόντου ώστε να ανοίξουν και οι σταθμοί του μετρό, οι οποίοι έχουν συναρτηθεί με αυτήν.

«Το 2025 οι 5 σταθμοί του μετρό στην Καλαμαριά πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικοί και να ενωθεί η επέκταση με την κύρια γραμμή. Αυτό αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση», τόνισε ο Δημήτρης Κούβελας. Επιπλέον, έγινε λόγος για την δημιουργία του σταθμού μετεπιβίβασης στην Μίκρα και γενικότερα για την ανάγκη ανάπλασης της γύρω περιοχής, με έμφαση στο πράσινο.

Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μίκρα, ο Δημήτρης Κούβελας ενημέρωσε τη Δήμαρχο Καλαμαριάς ότι και με δική του πρωτοβουλία ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου για τη ρυθμική γυμναστική. «Έχω υποστηρίξει με ενέργειές μου στη Βουλή και πετύχαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ ώστε το κλειστό γυμναστήριο Τ4 να αναδιαμορφωθεί και να γίνει σπίτι της ρυθμικής γυμναστικής», ανέφερε ο βουλευτής. Δεσμεύτηκε δε ότι θα ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση τη συνδρομή της ΓΓΑ για την αναβάθμιση του γηπέδου του ΦΟΙΝΙΚΑ, που η προηγούμενη δημοτική αρχή πέτυχε να παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς.

Ξεχωριστή θέση στην ατζέντα είχε το εμβληματικό έργο του παραλιακού μετώπου, για το οποίο η κ. Αράπογλου παρουσίασε λεπτομερώς το σχεδιασμό του Δήμου, προκειμένου η Καλαμαριά να αναβαθμιστεί συνολικά ως υψηλού επιπέδου τόπος καθημερινής αναψυχής. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης εξέφρασε ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του Δήμου καθώς αποτελεί στοίχημα για όλους η ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς της περιοχής δίπλα στη θάλασσα. «Είμαι υπέρμαχος της δημιουργίας νέας, σύγχρονης μαρίνας στην Καλαμαριά, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον χαρακτήρα της οδού Πλαστήρα. Είναι έργο πολύ σημαντικό τόσο για κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες», επεσήμανε ο Δημήτρης Κούβελας.

Σχετικά με το στρατόπεδο Κόδρα, ο κ. Κούβελας ανέφερε ότι σε συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι η αξιοποίηση του στρατοπέδου θα προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, για να πληροφορηθεί από την κ. Αράπογλου για την πρόθεση να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και ότι από μεριάς του ο Δήμος θα προτείνει την μετατροπή σε χώρο πρασίνου όποιας επιπλέον έκτασης του αποδοθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπλαση του εμβληματικού “Κυβερνείου”, την οποία ανέλαβε η Βουλή των Ελλήνων με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που άκουσε τη φωνή όλων μας. «Το Παλατάκι, ένα τοπόσημο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ανακτά την αίγλη του και γίνεται ξανά κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κούβελας. Όπως εξήγησε στη Δήμαρχο, «η αναδοχή του εγχειρήματος από την ίδια την Βουλή των Ελλήνων, εκτός από κίνηση υψηλού συμβολισμού, εγγυάται ότι η αποκατάσταση θα προχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας τόνισε καταληκτικά ότι θα συνδράμει δυναμικά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Καλαμαριάς επισημαίνοντας ότι «ζητήματα που βρίσκονται στην τελική ευθεία επιβάλλεται να καταλήξουν σύντομα όπως πρέπει για την Καλαμαριά μας, την πιο όμορφη γωνιά του Θερμαϊκού!».