Δήμος Λαγκαδά: Σύσκεψη για το ειδικό σχέδιο οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών

Το σχέδιο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών

Σύσκεψη της αρμόδιας ομάδας εργασίας για την σύνταξη του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου Λαγκαδά, για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Δημοτικών Ενοτήτων, Ηλίας Στόιος, εκπρόσωποι των αστυνομικών, πυροσβεστικών και υγειονομικών αρχών του Δήμου, η προϊσταμένη και οι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Το σχέδιο που συντάσσεται από την εν λόγω ομάδα, με την συνεργασία των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και άλλων υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, όταν μία περιοχή απειλείται από καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς και ο κίνδυνος λόγω της παραμονής σε αυτή είναι σοβαρός.

Την σημασία της σύνταξης του Ειδικού Σχεδίου επισήμανε στα μέλη της ομάδας εργασίας η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, η οποία απηύθυνε έναν σύντομα χαιρετισμό πριν την έναρξη της σύσκεψης.

Πηγή: voria.gr