Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας Anton Markov συζήτησε με τις αρχές στη Ξάνθη για το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Ρουτνοζέμ- Ξάνθης 

Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας Anton Markov συζήτησε με τις αρχές στη Ξάνθη για το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Ρουτνοζέμ- Ξάνθης 

Ο κ. Markov συναντήθηκε με τη βουλγαρική κοινότητα της πόλης και με τη διεύθυνση του Βουλγαρικού Κυριακάτικου Σχολείου.

Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Anton Markov επισκέφθηκε τη Ξάνθη και τη γύρω περιοχή όπου συναντήθηκε με τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη βουλγαρική κοινότητα και επιχειρηματίες. Ο κος Markov επισκέφθηκε και το υπό κατασκευή τμήμα του δρόμο Δημάριου  –  ελληνοβουλγαρικών συνόρων στο Συνοριακό Σταθμό Ρουντοζέμ-Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τον Δήμαρχο της Ξάνθης κο Στράτο Κοντό και με την Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κα Πολυξένη Μπρίκα, δόθηκε έμφαση στα οφέλη της μελλοντικής λειτουργίας του Συνοριακού Σταθμού Ρουντιζέμ-Ξάνθης ως προς την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της περιφερειακής συνεργασίας. Υπογραμμίστηκε η  ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών των κατασκευής του δρόμου για να ολοκληρωθεί το έργο εντός προθεσμίας.

Συζητήθηκαν επίσης συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  για την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανταλλαγή επισκέψεων  μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων της Ξάνθης και του Σμόλιαν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της βουλγαρικής κοινότητας και του Βουλγαρικού Κυριακάτικου Σχολείου εξετάστηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής περισσότερων παιδιών στα μαθήματα του σχολείου και της βελτίωσης της υποδομής του σχολείου. Εξετάστηκαν και πολλά συγκεκριμένα θέματα προξενικού χαρακτήρα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κος Anton Markov συναντήθηκε και με τη διεύθυνση της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε.) και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγη: mediamall.info