Βόμβα στην καρδιά της Αθήνας

Εξερράγη στις 01.29 τα ξημερώματα και είχε στόχο του υπουργείο Εργασίας – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική – Σαρώνουν τις κάμερες για τους βομβιστές – Οι εκτιμήσεις για την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» που ανέλαβε την ευθύνη

Αδιάφορος για το αν θα εκτεθεί σε κάμερες ασφαλείας ή στους…. δεκάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, ο βομβιστής που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη στη 01.29 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το υπουργείο Εργασίας, κατάφερε να πραγματοποιήσει χτύπημα στην καρδιά της πόλης.

Με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατέστησε σαφές πως δεν ήθελε τραυματίες δίνοντας παράλληλα ικανό χρόνο για την εκκένωση της περιοχής. Παράλληλα, οι ειδικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε εκεί προκειμένου το ωστικό κύμα της έκρηξης να κατευθυνθεί προς το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια ενέργεια που είχε ως στόχο να προκαλέσει τόσο την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την δεύτερη τρομοκρατική οργάνωση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με επιχειρησιακή ικανότητα και θράσος που πραγματοποιεί ένα τέτοιο χτύπημα καθώς και στις 18/12, η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, ο οποίος όμως εξουδετερώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου θα εξεταστούν για τυχόν ομοιότητες με άλλους που είχαν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες επιθέσεις.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει τις κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας αναζητώντας στοιχεία για το πώς κατάφεραν οι βομβιστές να φτάσουν στο σημείο αλλά και να διαφύγουν.

Το χρονικό 

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο οποίο άγνωστος ανέφερε πως σε 40 λεπτά επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Έπειτα από λίγο πραγματοποίησαν και δεύτερο τηλεφώνημα στο οποίο έκαναν λόγο για βόμβα έξω από την τράπεζα Alpha Bank, απέναντι ακριβώς. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε τσάντα στα κάγκελα μπροστά από την τράπεζα όπου και εξερράγη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.  Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στην τράπεζα όσο και στο υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται η οδός Σταδίου παρέμενε κλειστή έως και τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου ενώ λίγο αργότερα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Παύλος Μαρινάκης: Η βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας «ανήκει στο βαρύ έγκλημα»

«Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε: «Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα».

Πηγη: zougla.gr