Αγρότες διασχίζουν χωράφια για να μπουν στη Θεσσαλονίκη μετά το μπλόκο της αστυνομίας

Ένταση στην μηχανοκίνητη πορεία με τους αγρότες να προσπαθούν να παρακάμψουν το μπλόκο της αστυνομίας, για να συνεχίσουν προς την Θεσσαλονίκη

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ. καθώς μέσα από χωράφια οι αγρότες της Χαλκιδικής επιχειρούν να παρακάμψουν το μπλόκο της ΕΛΑΣ. και να φτάσουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, χρειάστηκε να ανοίξουν κιγκλιδώματα για να περάσουν. Αιτία το μπλόκο που συνάντησαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, με αστυνομικούς να τους ζητούν να σταματήσουν.

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί πορεία από τα Νέα Μουδανιά με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με σκοπό να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Όμως, λίγο μετά τις 10, δυνάμεις της Αστυνομίας έστησαν φραγμό στην πορεία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Λάκκωμα, προκειμένου να μην μπουν στην πόλη.

Οι αγρότες τόνισαν στους αστυνομικούς πως διαδηλώνουν ειρηνικά και ζήτησαν να τους αφήσουν να περάσουν. Όταν αυτό δεν συνέβη, κάποιοι ξεκίνησαν μέσα από τα χωράφια.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση για το τεράστιο όπως χαρακτηρίζουν ζήτημα της ακαρπίας, καθώς μετρούν απώλειες εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπεύουν, μάλιστα, να επιδώσουν ψήφισμα στον υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Πηγη: newsit.gr